Ce facem?

SPRIJIN PENTRU O VIAȚĂ INDEPENDENTĂ

Ce facem?

În cadrul cabinetului de kinetoterapie se oferă tratamente prin kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică medicală si masaj pentru o gamă largă de afecțiuni, printre care amintim:

• Afectiuni ortopedice:
    • deficiente ale coloanei vertebrale (cifoza, scolioza, lordoza sau combinatii ale acestora), recuperare postimobilizare (luxatie, entorsa, fractura, contuzie etc ), recuperare dupa interventii chirurgicale (post fracturi, alungire de tendoane si ligamente, meniscectomie totala sau partiala etc)
  • Afectiuni reumatologice:
    • poliartrita reumatoida (PR), periartrita scapulohumerala (PSH),hernie de disc (HDL), lombosciatica, lumbago acut, discopatie lombara, sau toracala, spondiloza cervicala, osteofite, coxartroza, gonartroza
  • Afectiuni neurologice:
    • pareza, paralizie (hemipareza, tetrapareza, parapareza, hemiplegie, paraplegie, tetraplegie, pareza faciala etc.), distrofii musculare (atrofie sau hipotrofie musculara)
  • Afectiuni cardio-vasculare:
    • sitemul circulator limfatic, varice, arteriopatii
  • Afectiuni ale aparatului respirator:
    • reeducarea tusei si respiratiei
  • Afectiuni endocrino-metabolice:
    • obezitate
  • Afectiuni gineco-abdominale:
    • incontinenta urinara, tonifierea musculaturii planseului pelvin dupa nastere sau interventii chirurgicale
  • Afectiuni genetice:
    • Sindromul Down, Sindromul Eduards etc
  • Autism si alte tulburari de dezvoltare

De asemenea se oferă recuperare și reabilitare prin aplicație MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant), o platformă de recuperare pentru copiii cu dizabilități locomotorii. MIRA eficien-tizează procesul de recuperare fizică, mărind motivația copilului prin jocuri video create după specificații medicale. În plus, utilizând elemente de telemedicină, propune o alternativă complementară ședințelor de recuperare kinetoterapeutică. Programul poate fi utilizat în terapia de recuperare a copiilor cu vârsta de peste 3 ani care au fost diagnosticați cu afecțiuni neurologice, a copiilor cu tulburări de comportament, a copiilor cu Sindrom Down, precum și a copiilor care urmează un program de recuperare post-operatorie.

Pentru cine?
  • Copii
  • Tineri
  • Adulți
  • Vârstnici
De ce?

Am dorit sa deschidem acest cabinet pentru diverse motive. Totul a inceput in 2014 cand un grup de prieteni voluntari din Italia, medici ortopezi si kinetoterapeuti, care deja din ani ’90 sprijineau mai intai Parohia si apoi Fundatia noastra, s-au oferit sa formeze personal local specializat in kinetoterapie si, impreuna cu ei, sa consulte in mod gratuit persoane aflate in dificultate.

Daca la inceput au cerut sa fie consultati in special varstnicii aflati in limita teritoriala a comunitatii de aici, cu trecerea timpului au inceput sa fie consultati si adulti cu diverse afectiuni, copii si tineri, pentru a incepe un program de preventie a problemelor posturale specifice cresterii si a dezvoltarii infantile.

In mai putin de un an cererea a crescut in mod substantial si nevoia unui cabinet de kinetoterapie unde se pot oferi consultatii dar si continuarea programelor de recuperare a fost evidenta. Totodata a fost din ce in ce mai evidenta nevoia de a deschide un cabinet pentru oferi servicii si tratamente de inalta calitate dar la un pret accesibil pentru toti (si cei mai saraci).Asa ca in octombrie 2014 am aplicat cu proiectul „Diferenta nu Indiferenta” la programul Fondul pentru Fapte Bune lansat de Fundatia Vodafone Romania si in 2015, in urma finantarii proiectului, am dotat Cabinetul de Kinetoterapie Bucurestii Noi.