Ce facem?

ÎNVĂȚĂM DISTRÂNDU-NE

Ce facem?

Fundația organizează în lunile iulie și august un program de vară pentru copii între 4 și 12 ani. Activitățile se desfășoară de-a lungul întregii zile, după un program pregătit tocmai pentru a combate situațiile menționate mai sus. Pe parcursul acestor zile, copiii câștigă experiențe pe care doar într-un grup le-ar putea dobândi. Prin intermediul activității non-formale, copiii primesc informații despre natură, societate, prim-ajutor, jocuri de echipă și valori ca prietenia, cunoașterea, acceptarea celuilalt care este diferit, respectul, responsabilitatea. Centrul de vară este deschis tuturor copiilor care doresc să participe, fără deosebire de statutul familial sau religie. Centrul de vara se deruleaza de luni pana vineri intre orele 9.30 – 17.00.

Activități desfășurate în detaliu:
  • Activitati sportive
  • Dansuri de grup
  • Jocuri in echipe
  • Trasure hunt si stafete
  • Activitati in aer liber
  • Activitati la ferma
  • Lucru manual
  • Teatru
Pentru cine?
Copii si tineri intre 4 – 12 ani fara deosebire de status social, religie, etnia etc
De ce?

All with the game, nothing just a game! Educația non-formală este o metodă foarte eficientă pentru a transmite copiilor informații utile pentru viitorul lor. Prin programul Învățăm distrându-ne, Fundația Bucureștii Noi își propune să ofere o alternativă la zilele lipsite de activități benefice, multor copii care, odată intrați în vacanță, rămân pe tot parcursul acesteia acasă, în fața televizorului, a computer-ului sau pe stradă. Deasemenea, prin acest program, Fundatia Bucurestii Noi vine in sprijinul tuturor parintilor care lucreaza si nu au cu cine sa isi lase proprii copii si nici nu isi pot permite sa plateasca un afterschool privat care functioneaza pe timp de vara. Daca acum cativa ani saracia si foamea erau motivele principale pentru care organizam Centrul de Vara, acum motivul principal este nevoia unui program de socializare departe de tablete si videojocuri, si unui loc sigur unde se pot lasa copiii in timpul zilei, fara eforturi financiare majore. Totodata prin acest program Fundația Bucureștii Noi intentioneaza sa ajute copii sa isi dezvolte sentimentul de apartenenta a Europei prin implicarea de tineri voluntari straini in activitatile si toleranta fata de straini si cei diferit. Peculiaritatea acestui program este accent pus pe interculturalitate: centrul de vara este deschis tuturor copiilor si tineri fara deosebire; de asemenea in fiecare an participa grupuri de voluntari din Italia, Franta sau Spania.

Locul activităților:
București, sediul Fundației