Ajuta si tu

Esti o persoana fizica

1. Doneaza 2%

Persoanele fizice pot directiona 2% din impozit catre o organizatie non profit. Este o donatie care nu costa nimic!

Cum se procedează?

Procedura este extrem de simplă și nu costă nimic! Trebuie doar să completați și să semnați: Formularul 230, dacă în anul precedent ați realizat venituri din salarii și asimilate acestora, sau Formularul 200 dacă în anul precedent ați obținut venituri din alte surse (activități independente, cedarea folosinței bunurilor, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, etc.)

Formularul trebuie completat cu datele personale, de mână, cu majuscule și semnat. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Formularul completat se depune direct la registratura administrației financiare de care aparțineți sau la oficiul poștal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, până la data 25 Mai în fiecare an.

Adresele Administrațiilor Finanțelor Publice le găsiți aici.

Informațiile de identificare ale Fundației Bucureștii Noi ce trebuie completate pe declarația de venit sau pe formularul 230 sunt:

Nume: Fundația Vodafone România
Cod fiscal: 11268212
Adresa: Str. Liniștei, Nr. 13, Sector 1, București
IBAN: RO43CECEB10830RON3150250
Banca: CEC Bank, București

2. Doneaza bunuri de prima necesitate

Fundația Bucureștii Noi oferă multor oameni în fiecare lună, câteodată în fiecare zi, o cutie plină cu alimente, haine sau bunuri indispensabile. La fiecare Crăciun, parohia catolică Bucureștii Noi oferă aproximativ 100 de cutii pline cu alimente și jucării cadou. Ele sunt împarțite în noaptea de Crăciun de un Moș Crăciun.

Poți ajuta beneficiarii Fundației Bucureștii Noi donând:
  • Alimente:
    • ulei de măsline și ulei de floarea soarelui
    • produse neperisabile
    • cafea
    • paste
    • orez
    • biscuiți
    • lapte praf
    • alimente omogenizate
  • Bunuri indispensabile:
    • pampers
    • cărucioare
    • paturi
    • cârje
    • săpun
    • așternuturi
  • Haine pentru orice sezon și orice vârstă
  • Jucării

3. Sustine un proiect

Fă o donație liberă către Fundația Bucureștii Noi: decide tu suma pe care vrei să o donezi. Donațiile pe care le vom primi vor fi folosite pentru:

Alaturi de batrani si familii

Alături de bătrâni și de familie este proiectul principal al Fundației, început în anul 1997/1998. Prin acest proiect sunt ajutate persoanele în vârstă, singure, cu probleme diverse și familiile numeroase cu probleme economice. Lunar, fiecare beneficiar primește un pachet cu alimente. În funcție de problemele fiecărei familii sau persoane, sunt distribuite alimente, îmbrăcăminte, rechizite școlare, cât și alte articole necesare pentru școală. Familiile în care există nou-născuți primesc scutece, lapte praf sau alte alimente pentru copii. La fiecare sfârșit de an, cu ocazia sărbătorii Crăciunului, sunt distribuite pachete cu alimente și jucării. Totodată, cel puțin de două ori pe an, cu ocazia „Zilei Bolnavului“ și a hramului bisericii „Maica Îndurerată“, beneficiarii pot lua parte la o zi recreativă organizată pentru ei și la o masă caldă.

Invatam distrandu-ne

Fundația organizează în lunile iulie și august un program de vară pentru copii între 4 și 12 ani. Activitățile se desfășoară de-a lungul întregii zile, după un program pregătit tocmai pentru a combate situațiile menționate mai sus. Pe parcursul acestor zile, copiii câștigă experiențe pe care doar într-un grup le-ar putea dobândi. Prin intermediul activității non-formale, copiii primesc informații despre natură, societate, prim-ajutor, jocuri de echipă și valori ca prietenia, cunoașterea, acceptarea celuilalt care este diferit, respectul, responsabilitatea. Centrul de vară este deschis tuturor copiilor care doresc să participe, fără deosebire de statutul familial sau religie. Centrul de vara se deruleaza de luni pana vineri intre orele 9.30 – 17.00.

Invatam impreuna

Program functioneaza zilnic de luni pana vineri intre ore 14.00 – 18.00 doar in zilele scolare (nu in perioada vacantelor). Intre ore 18.00 – 19.00 sunt propuse o larga gama de activitati extra.

mai mult
Invatam de mici sa fim mari

Prin programul „Învățăm de mici să fim mari”, Fundația Bucureștii Noi oferă cercetasiilor un spațiu Centrului Local Bucureștii Noi 1 unde își pot organiza activitățile și susține cercetasii cu posibilitati economice reduse din centrul local punand lor la dispozitie gratuit echipamente pentru campuri, precum bocanci, saci de dormit, izoprene, corturi etc.

Copil fericit, adult implinit

Prin acest program, Fundația Bucureștii Noi, in colaborare cu un psiholog si un logopedist ofera servicii de consiliere psihologica individuala pentru copii si adulti, precum si sesiuni de logopedie si dezvoltare cognitiva. Sesiunile sunt de 50 minute si se bazeaza pe terapia prin joc. Copiii si adultii aflati in evidenta Fundatiei beneficeaza, dupa caz, de acesti servicii gratuit sau la un cost redus.

Zana maseluta

Prin acest program, Fundația Bucureștii Noi, asigura asistență stomatologică (tratament ortodontic, de profilaxie și mică chirurgie) în colaborare cu CMI Dr. Iuliana Grigorescu pentru beneficiari aflati in evidenta fundatiei. Totodata, in timpul activitatile estivale (centrul de vara), Doctor Iulia Grigorescu impreuna cu alti colegi organizeaza cel putin 2 zile informative privind importanta igienei orale. In aceste zile copii au acces la cabinetul stomatologic, se pot aseza pe scaun, pot beneficia de un periaj gratuit si primesc informatii importante privind metoda corecta de a spala dinti si de a-si ingriji gura.

mai mult
Sprijin pentru o viata intependenta

În cadrul cabinetului de kinetoterapie se oferă tratamente prin kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică medicală si masaj pentru o gamă largă de afecțiuni.