Ajuta si tu

Esti o companie

1. Dacă aveți o firmă

Dacă aveți o firmă puteți direcționa 20% din impozitul pe profitul datorat statului către Fundația Bucureștii Noi.

Codul fiscal vă permite acest lucru, iar donația dumneavoastră nu vă costă nimic.

Potrivit art.8 din Legea nr.32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizari beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condițiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuază sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr.32/1994 privind sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

• 3% din cifra de afaceri
  • 20% din impozitul pe profit datorat

Procedura este simplă: se calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit al companiei și se incheie un contract sponsorizare cu Fundația Bucureștii Noi.

Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.

Exemplu:

O societate realizează profit de 100 000 RON.

Impozitul pe profit datorat statului:

100 000 x 16 / 100 = 16 000 RON

20% din impozitul pe profit datorat:

16 000 x 20 / 100 = 3200 RON (valoarea deductibilă a sponsorizării)

Sponsorizarea este total deductibilă din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare 3‰ din cifra de afaceri și 20% din impozit).

Direcționați 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastră către Fundația Bucureștii Noi, prin încheierea unui contract sponsorizare.

Vă mulțumim, și vă stăm la dispoziție cu orice informație.

2. Donatii corporatiste