Ce facem?

COPIL FERICIT, ADULT ÎMPLINIT

Ce facem?

Prin acest program, Fundația Bucureștii Noi, in colaborare cu un psiholog si un logopedist ofera servicii de consiliere psihologica individuala pentru copii si adulti, precum si sesiuni de logopedie si dezvoltare cognitiva. Sesiunile sunt de 50 minute si se bazeaza pe terapia prin joc. Copiii si adultii aflati in evidenta Fundatiei beneficeaza, dupa caz, de acesti servicii gratuit sau la un cost redus.

Pentru cine?
  • Copii
  • Tineri
  • Adulti
Activități desfășurate în detaliu:
  • Asistență și sprijin specializat în vederea reabilitării/ reintegrării sociale
    • Consiliere psihologică/ psihosocială
    • Terapii de integrare/ reintegrare socială
    • Suport emoțional / spiritual
    • Ergoterapie / Terapie ocupațională
    • Logopedie
    • Dezvoltare cognitivă
De ce?

Cazurile de abuz și de traume asupra copiilor sunt atât de frecvente, încât au devenit statistici. Pe lângă abuzul fizic și emoțional, mii de copii din România cad victime ale neglijării parentale, sunt abuzați sexual, fug de acasă etc. Zeci de mii de copii cresc fără părinți, care muncesc pe undeva, prin Europa. Aceste generații de copii devin generații de adulți, de părinți, care vor perpetua ciclul abuzului și al traumei, în absența unor eforturi susținute de conștientizare și educație.

Efectele traumei sunt multiple și îmbracă variate forme, ce se situează pe un continuum ce unește extrema ușoară a dificultăților emoționale și comportamentale, din viața de zi cu zi, cu extrema severă a diferitelor tulburări ce se numesc depresie, anxietate, sindrom de stres posttraumatic, dependență de substanțe, tulburare de conduită, tulburare de personalitate, suicid etc. Un copil traumatizat (bătut, abuzat emoțional, sexual, neglijat, abandonat de părinți, martor și/sau victimă a violenței domestice, orfan, confruntat cu divorțul părinților etc.) va avea risc major de a dezvolta oricare dintre tulburările menționate anterior și de a duce povara lor ani la rând, cu impact dramatic asupra calității vieții sale și a celor din jurul său.

Locul activităților:

București, sediul Fundației