Servicii

CENTRU MULTIFUNCTIONAL “Bucurestii Noi” – Cabinet de Consiliere Psihologica

Consiliere pentru copii si adolescentii:

Exista momente in viata copiilor si a adolescentilor cand se simt speriati, ingrijorati sau nefericiti din cauza unor motive dificil de verbalizat, pe care le pot identifica cu greu sau deloc. Scopul psihoterapiei este de a adresa nu numai comportamentelor si dificultatilor emotionale vizibile ale copilului si ale a adultului ci si cauzelor de fond, in scopul construirii unei fundatii psihice puternice pe care acesta sa se bazeze in dezvoltarea ulterioara.

La Centrului multifunctional Bucurestii Noi - Cabinet de Consiliere Psihologica, primul pas este realizarea unei evaluari psihologice prin:
  • evaluarea starii psihice a copilului/adolescentului/adultului, realizata prin diferite metode in functie de varsta acestuia (teste proiective, joc, teste de autoevaluare, teste de evaluare a nivelului dezvoltarii copilului).
  • implicarea parintilor in scopul de a determina natura problemei prezente si de a dezvolta un plan individualizat bazat pe nevoile copilului in contextul mediului si familiei sale; astfel, o parte esentiala a evaluarii este si relatia dintre copil/adolescent si adultii semnificativi din viata acestuia.

In urma acestei evaluari, se stabileste un plan de interventie psihoterapeutica care abordeaza problematica imediata si cea latenta, asa cum este ea vizibila in acel moment, si frecventa sesiunilor. Pentru copii mai mici acesta va include si sedinte cu parintii pe parcursul terapiei, iar la adolescenti, in functie de problematica prezenta, terapia va fi mai degraba individualizata.

Sesiunile de terapie costa 50 ron/sedinta si pot avea loc o data sau de mai multe ori pe saptamana, in functie de specificul situatiei in care se gaseste copilul. Mentinerea unei relatii terapeutice un timp mai indelungat este foarte importanta pentru construirea unei relatii de incredere intre terapeut si copil/adolescent, conditie foarte importanta pentru succesul interventiei terapeutice.

Consiliere pentru adulti si varsta a treia:

Centrul Multifunctional Bucurestii Noi - cabinet de consiliere Psihologica ofera ajutor specializat in cazul tulburarilor psihice specifice varstei adulte si varstei a treia.

Consilierea psihologica este un tip de interventie care se adreseaza persoanelor aflate intr-un impas legat de rezolvarea unor situatii din viata personala sau profesionala.

In cadrul Centrului de Recuperare Bucurestii Noi - Cabinet de consiliere Psihologica, consilierea psihologica urmareste dezvoltarea personala, autocunoasterea si adaptarea cat mai eficienta la mediu prin deprinderea unor abilitati si capacitati in acest sens.Sesiunile se deruleaza in 45 de minute. cost 50 ron/ sedinta.