Cine suntem?

Cine suntem?

Fundația Bucureștii Noi a fost înființată în 1998 și are sediul în strada Liniștei nr 13. Datorită sprijinului financiar din partea ONG YANA Liechtenstein s-a nascut programul principal „Alături de bătrani și de familii”, desfășurat în cadrul Fundației Bucureștii Noi.

YANA este un grup de lucru fondat în 1996 de doamna Antonia Frick. Aceasta a venit în România în anul 1995, având o experienţă de 26 de ani ca preşedinte a programului de ajutor pentru familie „Familienhilfe Liechtenstein”, cu dorinţa de a crea şi susţine la noi în ţară proiecte de sprijinire a familiilor și a altor categorii sociale vulnerabile.

În anul 1998 a înfiinţat primele proiecte sociale, pentru familii și vârstnici, în București și Bacău, împreună cu specialişti români și astfel a luat naştere Fundația Bucureștii Noi, când în acei ani spectrul evacuării imediate din cauza datoriilor la întreţinere pentru familiile numeroase sau sărăcite din cauza şomajului sau a bolilor era o șituaţie des întâlnită. Sprijinul însemnă, după nevoie, ajutor financiar pentru plata întreţinerii, reparaţii de urgenţă, medicamente şi intervenţii chirurgicale, alimente de bază, îmbrăcăminte şi rechizite pentru şcolari. De atunci, în București și Bacău, sute de familii marcate de lipsurile fundamentale ale unui trai decent, dar puternic determinate să facă totul pentru educaţia copiilor lor, au fost însoţite pe parcursul mai multor ani în acest scop. Dacă la începutul activității, grupurile țintă au fost vârstnicii singuri și familiile sărace, astăzi acestea sunt îndreptate și către copiii și tinerii din cartierul Bucureștii Noi (sector 1, București), dar și în zonele limitrofe.

Misiunea noastra

Misiunea Fundației Bucureștii Noi este aceea de a îmbunătății condițiile de viață a persoanelor care se află în situații de dificultate depășind, pe cât posibil, obstacolele materiale și promovând, unde este posibil, educația care duce la demnitate și permite independența persoanei.

Asistenta sociala
Educatie non formala
Servicii medicale
mai mult

Programe și servicii furnizate:

Fundația oferă ajutor celor bolnavi, celor cu nevoi speciale şi celor dezavantajaţi economic, social, medical, în special copii şi vârstnicii. Din 1998 pana azi, au fost sprijiniți peste 2500 de beneficiari.

Experiențe relevante:

• 2011 - Fundația Bucureștii Noi a fost acreditată pentru proiecte de mobilitate europene (Serviciul European de Voluntariat) în cadrul programului Tineret în Acțiune;
  • 2012 - Fundația Bucureștii Noi a câștigat suport financiar din partea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale pentru derularea proiectului “Youth without border”;
  • 2014 - Fundația Bucureștii Noi a câștigat suport financiar din partea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale pentru derularea proiectului “Tineri fără frontiere”;
  • 2014 - Fundația Bucureștii Noi a fost partenera corporației Medtronic pentru derularea proiectului “Project 6 Let's learn about diabetes together - România”;
  • 2014 - Fundația Bucureștii Noi a câștigat grant-ul financiar prin programul „Fondul pentru fapte bune” din partea Fundației Vodafone România pentru derularea proiectului “Diferență nu Indiferență”;
  • 2015 - Fundația Bucureștii Noi a fost re-acreditata pentru proiecte de mobilitate europene în cadrul programului Erasmus+.
  • 2017 - Fundația Bucureștii Noi a fost acreditata pentru proiecte de Serviciul Civil pentru voluntari din Italia.
Doneaza 2%

Implicarea activă în proiectele noastre, poate fi dezvoltată și diversificată și prin decizia dumneavoastră privind alocarea

Doneaza materiale

Ajutor material, economic și alimentar pentru familiile care au nevoie: în cadrul proiectului "Alături de bătrâni și familii", în fiecare lună