Centru de zi

ASISTENTA SOCIALA

01.Alaturi de batrani si familii

Alături de bătrâni și de familie este proiectul principal al Fundației, început în anul 1997/1998. Prin acest proiect sunt ajutate persoanele în vârstă, singure, cu probleme diverse și familiile numeroase cu probleme economice. Lunar, fiecare beneficiar primește un pachet cu alimente. În funcție de problemele fiecărei familii sau persoane, sunt distribuite alimente, îmbrăcăminte, rechizite școlare, cât și alte articole necesare pentru școală. Familiile în care există nou-născuți primesc scutece, lapte praf sau alte alimente pentru copii. La fiecare sfârșit de an, cu ocazia sărbătorii Crăciunului, sunt distribuite pachete cu alimente și jucării. Totodată, cel puțin de două ori pe an, cu ocazia „Zilei Bolnavului“ și a hramului bisericii „Maica Îndurerată“, beneficiarii pot lua parte la o zi recreativă organizată pentru ei și la o masă caldă.

Educatie non-formala

01.Invatam distrandu-ne

Fundația organizează în lunile iulie și august un program de vară pentru copii între 4 și 12 ani. Activitățile se desfășoară de-a lungul întregii zile, după un program pregătit tocmai pentru a combate situațiile menționate mai sus. Pe parcursul acestor zile, copiii câștigă experiențe pe care doar într-un grup le-ar putea dobândi. Prin intermediul activității non-formale, copiii primesc informații despre natură, societate, prim-ajutor, jocuri de echipă și valori ca prietenia, cunoașterea, acceptarea celuilalt care este diferit, respectul, responsabilitatea. Centrul de vară este deschis tuturor copiilor care doresc să participe, fără deosebire de statutul familial sau religie. Centrul de vara se deruleaza de luni pana vineri intre orele 9.30 – 17.00.

02.Invatam impreuna

Program functioneaza zilnic de luni pana vineri intre ore 12.00 – 17.00 doar in zilele scolare (nu in perioada vacantelor). Intre ore 17.00 – 19.00 sunt propuse o larga gama de activitati extra.

03.Invatam de mici sa fim mari

Prin programul „Învățăm de mici să fim mari”, Fundația Bucureștii Noi oferă cercetasiilor un spațiu Centrului Local Bucureștii Noi 1 unde își pot organiza activitățile și susține cercetasii cu posibilitati economice reduse din centrul local punand lor la dispozitie gratuit echipamente pentru campuri, precum bocanci, saci de dormit, izoprene, corturi etc.

Alte programe

01.Copil fericit, adult implinit

Prin acest program, Fundația Bucureștii Noi, in colaborare cu mai multi psihologi si logopezi ofera servicii de consiliere psihologica individuala pentru copii si adulti, precum si sesiuni de logopedie, dezvoltare cognitiva si terapia comportamentala. Sesiunile dureaza intre 45 si 60 minute si se bazeaza pe terapia prin joc. Copiii si adultii aflati in evidenta Fundatiei beneficeaza, dupa caz, de acesti servicii gratuit sau la un cost redus.

02.Zana maseluta

Prin acest program, Fundația Bucureștii Noi, asigura asistență stomatologică (pedodontie, tratamentul cariei dentare, tratament endodontic, implantologie, chirurgie, parodontologie, profilaxie, protetica, estetica dentara) în colaborare cu STOMATOLOGIE A.D. BUCURESTII NOI srl pentru beneficiari aflati in evidenta fundatiei. Totodata, in timpul activitatile estivale (centrul de vara), Doctori Stomatologi organizeaza cel putin 2 zile informative privind importanta igienei orale. In aceste zile copii au acces la cabinetul stomatologic, se pot aseza pe scaun, pot beneficia de un periaj gratuit si primesc informatii importante privind metoda corecta de a spala dinti si de a-si ingriji gura.

03.Sprijin pentru o viata intependenta

În cadrul cabinetului de kinetoterapie se oferă tratamente prin kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică medicală si masaj pentru o gamă largă de afecțiuni.

Programe temporare