AIKIDO - Calea Armoniei

În lumea în care trîăim și al cărui ritm ne face, uneori, să credem că avem prea multe roluri, generând o stare, aproape, permanentă de oboseală, în toate planurile existențiale, ni se creează iluzia că nu mai este timp pentru a sta un pic cu noi înșine sau cu cei dragi, pentru a putea lua decizii în conformitate cu cine suntem sau cu ce ne dorim cu adevarat, bazându - ne pe un fundament solid, alimentat, inclusiv, de relațiile cu sine sau cu exteriorul.

Parcă, nu mai e timp pentru a ajunge la sursa nemulțumirilor de suprafață sau mai profunde și nici pentru a ne reașeza în confortul propriului sistem de valori. Nu mai avem timp pentru a identifica activitățile care ne umplu sufletul și nici pentru a vedea care sunt cele care ne fac sa ne simtim goliți, epuizați.  De atâtea ori, ne-am dori să ne așezăm un pic, să ne tragem sufletul, să ne regăsim echilibrul, pacea, dar mulțimea de “Trebuie” sau de prejudecăți a cotidianului ne captează și… ne îndreptăm cu povara pe umeri spre o nouă zi, obosiți, iritați, simțindu-ne, uneori, neînteleși ori nevăzuți ori lipsiți de valoare ori trăind fel și fel de temeri,  ori, chiar, agresați sau nedreptățiți.

În acest context, vă invităm să luăm o PAUZĂ.

Da, o pauză în care, prin elemente specifice ale Artei Păcii (AIKIDO)  și ale artei împăcării cu sine,  să ne întâlnim cu întreaga noastră persoană, adică, să punem la lucru fizicul, descoperind toată gama de simțiri ce ne însoțesc în acest demers dând liberatate spiritului, pentru a putea obține starea de echilibru. Rostul acestei pauze este să ne reamintească de respirația sănătoasă a fizicului, a psihicului și a spiritului, pentru a ne clarifica, în orice moment, care sunt diferențele dintre mijloace, scopuri și sensul vieții sau menirea personală.

Vă așteptăm,

Sen Sei  AIKIDO - Mihai Petre

Psiholog - Mădălina Haidemak

(formare în Analiză Existențială și Logoterapie)