gtag('config', 'G-0ERNTB1MYS'); gtag('config', 'G-SX3G5S5XNE'); gtag('config', 'UA-115796019-1');

Despre Fundația București Noi

 

Fundația oferă ajutor celor bolnavi, celor cu nevoi speciale şi celor dezavantajaţi economic, social, medical, în special copii şi vârstnicii. Din 1998 pana azi, au fost sprijiniți peste 3000 de beneficiari.

Cu Toată Inima Lângă Tine

Misiunea Fundației Bucureștii Noi este aceea de a îmbunătății condițiile de viață a persoanelor care se află în situații de dificultate depășind, pe cât posibil, obstacolele materiale și promovând, unde este posibil, educația care duce la demnitate și permite independența persoanei.

Cum a început povestea noastră

Fundația Bucureștii Noi a fost înființată în 1998 și are sediul în strada Liniștei nr 15. Datorită sprijinului financiar din partea ONG YANA Liechtenstein s-a nascut programul principal „Alături de bătrani și de familii”, desfășurat în cadrul Fundației Bucureștii Noi.

YANA este un grup de lucru fondat în 1996 de doamna Antonia Frick. Aceasta a venit în România în anul 1995, având o experienţă de 26 de ani ca preşedinte a programului de ajutor pentru familie „Familienhilfe Liechtenstein”, cu dorinţa de a crea şi susţine la noi în ţară proiecte de sprijinire a familiilor și a altor categorii sociale vulnerabile.

Povestea noastră

 

În anul 1998 am înfiinţat primele proiecte sociale, pentru familii și vârstnici, în București și Bacău, împreună cu specialişti români și astfel, a luat naştere Fundația Bucureștii Noi. În acei ani, spectrul evacuării imediate din cauza datoriilor la întreţinere pentru familiile numeroase sau sărăcite din cauza şomajului sau a bolilor era o șituaţie des întâlnită.

Sprijinul însemnă, după nevoie, ajutor financiar pentru plata întreţinerii, reparaţii de urgenţă, medicamente şi intervenţii chirurgicale, alimente de bază, îmbrăcăminte şi rechizite pentru şcolari.

 

De atunci, în București și Bacău, sute de familii marcate de lipsurile fundamentale ale unui trai decent, dar puternic determinate să facă totul pentru educaţia copiilor lor, au fost însoţite pe parcursul mai multor ani în acest scop.

Dacă la începutul activității, grupurile țintă au fost vârstnicii singuri și familiile sărace, astăzi acestea sunt îndreptate și către copiii și tinerii din cartierul Bucureștii Noi (sector 1, București), dar și în zonele limitrofe.

Devino voluntar chiar azi!

Fundația noastră oferă diferite posibilități pentru a face voluntariat fie în grup în perioada verii fie individual în timpul anului.

Activitățile la care se poate participa și susține sunt multiple: centrul de vară în lunile iulie și august, activități scout, activități de comunicare de-a lungul anului, distribuire de pachete alimentare pentru bătrîni. Fundația este acreditată pentru a găzdui voluntari SEV (Serviciul European de Voluntariat).

 

Alătură-te

Documente utile

  • Plan strategic 2022-2025

TRANSPARENȚĂ

Pentru că suntem o organizație non-profit, cu activități destinate societății, ne place să fim transparenți. De aceea, punem la dispoziția persoanelor interesate toate informațiile aferente activității noastre.

  • Raport de activitate 2021 

Intrați în legătură cu noi. Implicați-vă.

 

Srada Liniștei Nr. 15, Sector 1, București

Sunați la: +40 730 746 280