Servicii

Logopedie

Oricine stie cat de importanta este, in viata de zi cu zi a unui adult, exprimarea corecta. Aceasta ce ii aduce incredere in sine, ii intareste personalitatea si il ajuta sa interactioneze/relationeze cu cei din jur intr-un mod ideal. Tocmai de aceea orice tulburare de limbaj (ce poate reprezenta o problema de adaptare sau un anumit conflict interior) pe care o remarcam la copilul nostru trebuie in cel mai scurt timp rezolvata, copilul putand manifesta frustrari majore in caz contrar, care in timp ii pot influenta negativ dezvoltarea emotionala. Contributia este 50 ron /sedinta (sedinta 50 minute),

Logopedie este sfatuita pentru:
  • Copii care au fost diagnosticati cu dislalie
    • respectiv nu pot pronunta in mod corect sunetele nici dupa ce trec de varsta de patru ani (cu exceptia literei ‘R’, care poate fi pronuntata corect si in jurul varstei de cinci ani).
  • Copii balbaiti
    • cei care repeta deseori fie cuvinte scurte, fie silabe din inceputul unor anumite cuvinte. Numarul de repetitii pe care copilul il face pana cand reuseste sa pronunte corect poate fi variabil, respectiv de la doua-trei pana la chiar zece sau douasprezece.
  • Copiilor care prezinta intarziere in dezvoltarea generala a limbajului
    • copilul vorbeste destul de putin, nu face propozitii sau chiar nu vorbeste deloc.
  • Copiii diagnosticati cu dislexie
    • copilul nu are capacitatea de a citi toate literele incluse intr-un cuvant.
  • Copiii ce prezinta disgrafie
    • copilul nu reuseste sa scrie un cuvant corect, el omitand anumite litere sau grupuri de litere din acesta.
  • Copiii diagnosticati cu mutism psihogen
  • Copiii ce sufera de autism
Pentru rezultate cat mai bune si oferirea de sprijin personalizat copiilor care se confrunta cu o astfel de tulburare, se folosesc elemente din:
  • psihologia cognitiva
    • care studiaza procesele si functiile executive (perceptie, atentie, limbaj, memorie, capacitate de rezolvare a problemelor, creativitate, gandire) si modul diferit in care fiecare copil reactioneaza la stimuli.
  • psihologia dezvoltarii
    • care studiaza toate modificarile psihologice prin care trece copilul in diferite etape de varsta.

Astfel, fiecare sedinta este interactiva, iar activitatile vizeaza nu numai dezvoltarea limbajului si comunicarii, ci a tuturor proceselor si functiilor psihice implicate in cunoastere si dezvoltare.

1 Sedinta 50 minute – 50 ron. Pentru programari puteti sa ne contactati prin mail la info@fundatia-bucurestii-noi.ro sau telefon +40 730 746 280