Ce facem?

ÎNVĂȚĂM DE MICI SĂ FIM MARI

Ce facem?

Prin programul „Învățăm de mici să fim mari”, Fundația Bucureștii Noi oferă cercetasiilor un spațiu Centrului Local Bucureștii Noi 1 unde își pot organiza activitățile și susține cercetasii cu posibilitati economice reduse din centrul local punand lor la dispozitie gratuit echipamente pentru campuri, precum bocanci, saci de dormit, izoprene, corturi etc.

Activități desfășurate în detaliu:
  • Spatiu gratuit pentru intalniri: saptamanal sunt puse la dispozitiei Centrului Local 3 incaperi incalzite unde isi pot desfasura activitatile
  • Sprijin logistic: Fundatia detine 9 corturi de diverse dimensiuni, rucsaci, izoprene, saci de dormit, bocanci si alte echipamente necesare pentru activitati de cercetasi care impromuta in mod regolat la cei care au nevoie
Pentru cine?

Adulti, tineri si copii incepand de la 5 ani.

De ce?

Cercetășia completează în educaţia tânărului, familia și școala, și dezvoltă cunoașterea de sine, necesitatea de a participa, de a explora, de a descoperi, de a ajuta. Cercetăşia vizează dezvoltarea sentimentului apartenenţei la comunitate, a preocupării faţă de ceilalţi și față de sine. E important ca tânărul/ copilul să aiba cunoștinții de sine, de spațiul ce îl înconjoară și de rolul său în mediul înconjurător. Ca cercetaş tânărul învaţă să trăieasca cu ceilalţi şi să aiba o contribuţie activă la schimbările din comunitatea lor locală, naţională sau internaţională. Scoutism-ul se bazeaza pe o metodologie educativă non-formală care ajută copiii și tinerii să se dezvolte în armonie atât în natură cât și în comunitate în care trăiesc. Participarea la acest tip de activitate este un mare ajutor pentru copiii și tinerii care provin din situații dezavantajate, deoarece familiile acestora nu au posibilitatea de a le oferi suficiente resurse pentru a se putea angrena în astfel de activități extrașcolare.

Locul activităților:

București, sediul Fundației