Fundația Bucureștii Noi | Învățăm distrându-ne
Donează

Învățăm distrându-ne

Cu acest proiect, Fundația Bucureștii Noi își propune să ofere o alternativă după amiezelor goale și plictisitoare a multor copii care, odată intrați în vacanță, rămân toată vara acasă în fața televizorului sau a computerului sau, în cel mai rău caz, pe stradă. Fundația Bucureștii Noi organizează în lunile iulie și august un centru estiv pentru copii și tineri între 6 și 16 ani. Activitățile se desfășoară de-a lungul întregii zile iar copiilor le este oferit prânzul și gustarea de după amiază. Obiectivul este acela de a transmite copiilor prin intermediul jocului, elemente de cultură generală și valori ale vieții. Prin intermediul activității non formale și formale, copiii primesc informații despre: natură, pionieristică, prim ajutor, jocuri de echipă și valori precum: prietenie, cunoaștere, acceptarea celuilalt care este diferit, respectul. Centrul estiv este deschis tuturor copiilor care doresc să participe, fără deosebire de statut familiar sau religie.

Sponsor principal:
Gruppo Passo dopo Passo
Alți sponsori:
Parohia Bucureștii Noi, Grupul Scout Pisa 5, Gruppo Amici di Fundația Bucureștii Noi
Perioada:
iulie - august, proiect în desfășurare de cca 6 ani
Beneficiari:
40 de copii și tineri
Alți beneficiari:
tineri voluntari; la aceste activități de obicei participă grupuri de voluntari străini, de obicei francezi și italieni, care au rolul de animatori
Activități
  • jocuri de echipă, jocuri de atenție, etapizate, concursuri de orientare
  • teme de vacanță făcute împreună cu voluntarii
  • prânzul împreună cu voluntarii
  • organizare (fiecare echipă, prin rotație, are o sarcină de făcut: pregătirea meselor pentru prânz, spălarea farfuriilor, curățirea ambientului unde se desfășoară activitățile, animație, jurnal de bord)
  • activități manuale și recreative
Rezultate obținute
  • Celor 40 de copii, în fiecare an le este oferită posibilitatea de a trăi o experiență formativă și educativă, o alternativă la televiziune sau stradă. Majoritatea acestor copii provin din situatii dezavantajate, familiile lor trăiesc situații finanziare dificile. În același timp printre participanți sunt și copii din familii fără probleme economice sau de alt fel.
  • În fiecare an cei 40 de copii primesc un prânz complet și echilibrat timp de două luni.
  • În fiecare an cei 40 de copii și voluntari au ocazia să cunoască noi culturi și să schimbe idei și opinii.

Locație: București, la sediul fundației.