Fundația Bucureștii Noi | Învățăm de mici să fim mari
Donează

Învățăm de mici să fim mari

Cu acest proiect, Fundația Bucureștii Noi își propune să susțină financiar 10 copii cărora să le permită să participe la activitățile noului grup scout deschis în 2012 pe lângă Parohia Bucureștii Noi. Scoutism-ul se bazează pe o metodologie educativă non formală care ajută copiii și tinerii să se dezvolte în armonie cu natura și cu comunitatea în care trăiesc. Participarea la acest tip de activitate este un mare ajutor pentru copiii și tinerii care provin din situații dezavantajate deoarece aceste familii nu-și permit să plătească pentru activități recreative neprevăzute de școală.

Sponsor principal:
Gruppo Passo dopo Passo
Alți sponsori:
Parohia Bucureștii Noi, Grupul Scout Pisa 5, Grupul "Amici di Fundația Bucureștii Noi", MASCI Jesolo
Perioada:
întâlniri săptămânale în timpul anului școlar (septembrie - iunie)
Beneficiari:
10 copii / tineri
Alți beneficiari:
20 de copii participă la activități
Activități
  • jocuri de grup, jocuri de atenție, perspicacitate, în etape, concursuri de orientare
  • excursii de câte 2 - 3 zile la munte
  • proiecte locale: lupișorii au participat în acest an la două dintre activitățile fundației ajutând la distribuirea pachetelor de alimente
  • activități manuale
Rezultate obținute
  • 20 copii (40 în total) au putut participa la activitățile scout, în timpul cărora au învățat multe lucruri chiar prin intermediul jocului și și-au făcut mulți prieteni.
  • A luat ființa o nouă activitate non formală în cartierul Bucureștii Noi la care vor putea lua parte mulți copii și tineri începand cu acest an.

Locație: București, la sediul fundației.