Fundația Bucureștii Noi | Donează materiale
Donează

Donează materiale

donează materiale

Într-o zi, un fermier a arătat în fața unei mănăstiri de călugări un magnific ciorchine de struguri. Când călugărul care lucra ca portar a deschis ușa, fermierul a spus zâmbind:

-Ia asta, vreau să-ți dau cel mai frumos ciorchine din via mea.

-Mie? - Călugărul s-a înroșit de fericire pentru darul primit. -Sigur vrei să-mi dai asta mie?

-Desigur, întrucât mi-ai arătat întotdeauna prietenie și m-ai ajutat atunci când ți-am cerut ajutor.

Și fermierul a fost luminat de asemenea de bucuria pură pe care a vazut-o pe fața călugărului. Călugărul a așezat ciorchinele de struguri acolo unde se putea observa bine și a continuat să se holbeze la el întreaga dimineață. La un moment dat i-a venit o idee: ce ar fi dacă l-ar duce starețului pentru a-l bucura și pe el?

A dus ciorchinele la stareț care a fost cu adevărat fericit pentru asta. Curând starețul și-a adus aminte că era un călugăr bolnav și bătrân în mănăstire și s-a gândit:

-Voi duce ciorchinele la el, astfel el va avea o ușurare.

Astfel, ciorchinele de struguri s-a mișcat încă odată. Dar nu a rămas mult timp nici în camera călugărului bolnav.

El s-a gândit de fapt că ciorchinele de struguri ar aduce puțină fericire călugărului care lucra în bucătărie, transpirând la cuptorul din bucătărie cât era ziua de lungă. Dar bucătarul a dat ciorchinele la celebrant, care a dus ciorchinele la cel mai tânăr călugăr din mănăstire, care a decis să îl dea unui alt călugăr. Trecând de la călugăr la călugăr, ciorchinele de struguri a ajuns într-un final la portar.

Bucuria pe care a simțit-o acum a fost mult mai intensă decât cea pe care o simțise prima oară când a primit ciorchinele de struguri.

Fundația Bucureștii Noi oferă multor oameni în fiecare lună, câteodată în fiecare zi, o cutie plină cu alimente, haine sau bunuri indispensabile. La fiecare Crăciun, parohia catolică Bucureștii Noi oferă aproximativ 100 de cutii pline cu alimente și jucării cadou. Ele sunt împarțite în noaptea de Crăciun de un Moș Crăciun.

Poți ajuta beneficiarii Fundației Bucureștii Noi donând:
  • - Alimente:
       - ulei de măsline și ulei de floarea soarelui
       - produse neperisabile
       - cafea
       - paste
       - orez
       - biscuiți
       - lapte praf
       - alimente omogenizate
  • - Bunuri indispensabile:
       - pampers