Fundația Bucureștii Noi | Alături de bătrâni și familie
Donează

Alături de bătrâni și familie

alături de bătrâni și familie

Este proiectul principal al Fundației care își propune să ajute persoanele în vârstă, singure, cu probleme diverse și familiile numeroase cu probleme economice, care se află în perimetrul cartierului nostru. Lunar, fiecare beneficiar primește un pachet cu alimente. În funcție de problemele fiecărei familii sau persoane, sunt distribuite alimente, îmbracăminte, rechizite școlare, genți pentru școală. Familiile în care există nou născuți primesc scutece, lapte praf sau alte alimente pentru copii. La fiecare sfârșit de an cu ocazia sărbătorii Crăciunului sunt distribuite 150 de pachete cu alimente și jucării.

Sponsor principal:
YANA Foundation Lichtenstein
Alți sponsori:
Humanitair Roemenie Amstelveen, MASCI Jesolo, Gruppo Passo dopo Passo Venezia, Gruppo Scout Pisa 5
Perioada:
lunar, proiect în desfășurare de cca 15 ani
Beneficiari:
25 bătrâni (pachet alimente) și 40 bătrâni (zile recreative), 100 familii
Activități
  • achiziționarea, pregătirea și distribuirea pachetelor alimentare
  • pregătirea unei zile recreative: participarea la liturghie la Parohia Bucureștii Noi, prânzul la sediul fundației, activități și jocuri de echipă specifice vârstei
  • pregătirea și distribuirea de pachete cu îmbrăcăminte și bunuri de primă necesitate
  • pregătirea pachetelor cu rechizite școlare
Rezultate obținute
  • În fiecare lună 25 de bătrâni primesc un pachet cu alimente, adesea unica sursă de susținere pe care o au. Majoritatea sunt persoane foarte bătrâne rămase singure și imobilizați în casă.
  • La zilele recreative participă cca 40 de persoane având astfel posibilitatea de a se întâlni și vorbi. Zilele recreative oferă un loc de întâlnire și divertisment, schimb de idei și amintiri.
  • Cel puțin de două ori pe an 100 de famiii primesc un pachet de haine și bunuri de primă necesitate.
  • În septembrie sunt oferite numeroase pachete cu rechizite școlare, iar în decursul anului școlar este distribuit material didactic la cerere.
  • În fucție de nevoi (naștere, decese, etc) și evenimente (Crăciun, Paști, Ziua Bolnavului, aniversări) sunt distribuite pachete cu îmbrăcăminte, alimente, bunuri de primă necesitate (scutece, creme, detergenți etc).

Locație: București, la sediul fundației.