Fundația Bucureștii Noi | Centrul de recuperare "Bucureștii Noi"
Dona

Centrul de recuperare "Bucureștii Noi"

Centrul de recuperare Bucureștii Noi

Centrul de Recuperare "Bucureștii Noi" oferă, pentru copiii până în 18 ani, programe de recuperare și reabilitare clasice (gimnastică medicală, terapie ocupațională, masaj, reflexoterapie, kinesiotaping, etc.) și programe de recuperare și reabilitare inovative prin utilizarea aplicației MIRA ce ajută la recuperarea mai rapidă și dezvoltarea cognitivă prin intermediul unor jocuri video interactive.

Servicii oferite în cadrul cabinetului de kinetoterapie

1. Recuperare medicală pentru o gamă largă de afecțiuni printre care amintim:
    • vicii de poziție: talus-valgus pozițional, picior varus pozițional, metatarsus-varus pozițional, torticolis pozițional, metatatrsus adductus;
    • malformații congenitale: picior varus-equin congenital, torticolis congenital, luxație congenitală de șold etc;
    • rahitism / sechele de rahitism: stern în carenă, coaste evazate, pectus excavatum, genu-valgum, picior plat valg, genu-varum etc;
    • deformări de coloană vertebrală: cifoză, scolioze (de la câteva grade până la cele mai grave), hiperlordoză, spate plan, etc;
    • afecțiuni post-traumatice: entorse, luxații, fracturi după imobilizare gipsată
    • boli de nutriție: obezitate.
  2. Recuperare și reabilitare prin aplicația MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant): platforma de recuperare pentru copiii cu dizabilități locomotorii. MIRA eficientizează procesul de recuperare fizică mărind motivația copilului prin jocuri video create după specificații medicale. În plus, utilizând elemente de telemedicină, propune o alternativă complementară ședințelor de recuperare kinetoterapeutică. Programul poate fi utilizat în terapia de recuperare a:
    • copiilor cu vârsta de peste 3 ani care au fost diagnosticați cu afecțiuni neurologice;
    • copii cu tulburări de comportament;
    • copii cu Sindrom Down;
    • copii care urmează un program de recuperare post-operatorie.

Programul de lucru

Ședințele de kinetoterapie au o durată de 45 de minute și se desfășoară într-o sală dotată cu toate materialele necesare activității terapeutice pentru copii. Programele sunt concepute pe baza trimiterii și recomandărilor medicului de specialitate, sunt particularizate și urmăresc atingerea obiectivelor caracteristice vârstei cronologice a copilului.

Lunedì08:30 - 14:30
Martedì08:30 - 14:30
Mercoledì14:30 - 20:30
Giovedì08:30 - 14:30
Venerdì08:30 - 14:30

Programări și informații

Ne puteți contacta prin e-mail la info@fundatia-bucurestii-noi.ro.